nieuws

‘Fastfood gevaarlijk voor weggebruikers

Fastfood

Fastfood is net zo gevaarlijk als ‘fast driving’. Uit Brits onderzoek blijkt dat maaltijden bij fastfoodzaken langs drukke autowegen voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Motorrijders bijvoorbeeld kunnen door te veel vetten te kampen krijgen met concentratieverlies.

‘Fastfood gevaarlijk voor weggebruikers

Dat melden onderzoekers van ‘de Britse wegenwacht’ RAC op de website van Caterer. Ze ondervroegen duizend weggebruikers op hun eetgedrag na een stop bij een eetgelegenheid langs de weg. Daaruit blijkt dat twee op de drie weggebruikers ongezond eet. 12 Procent voelt zich zelfs duizelig na een maaltijd.

Meer dan 40 procent van de motorrijders kiest voor voedsel met veel vetten. Volgens de onderzoekers kunnen deze maaltijden motorrijders zelfs ‘dizzy’ maken, vooral wanneer het te snel wordt genuttigd. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen op de wegen.

Verder blijkt uit het onderzoek van driekwart van de ondervraagden de voorkeur geeft aan gemaksvoedsel ten opzichte van gezonde alternatieven. ‘Voedsel is de brandstof voor het lichaam. Net als bij een auto moet er goede brandstof in’, aldus een woordvoerder van RAC.

Reageer op dit artikel