nieuws

Fast casual groeit tegen recessie in

Fastfood

Ondanks de economische malaise heeft de Amerikaanse fast casual-sector verleden jaar mooie groei cijfers laten zien. De omzet van de top 100 van deze bedrijven groeide met 4,5 procent.

Fast casual groeit tegen recessie in

Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Technomic. Volgens de onderzoekers heeft de fast casual-sector (veelal systeemrestaurants maar wel met bediening aan tafel) flink geprofiteerd van het verschijnsel down-trading, bezoekers die ‘echte’ restaurants te duur vinden en inruilen voor de goedkopere fatscasual-restaurants. De sector groeide niet alleen in omzet, tot $17,5 miljard, ook het aantal vestigingen van de top 100-bedrijven nam toe, met 4,3 procent tot 14.777.

Van deze grotere ketens is Panera/Saint Louis Bread Company de grootste met 2,8 miljard dollar omzet (+7,1 procent). Mexicaans eten keten Chipotle is twee met 1,5 miljard dollar, een stijging met maar liefst 14,2 procent.

Reageer op dit artikel