nieuws

Facebook-oproep tot boycot fastfoodrestaurant

Fastfood

Al bijna drieduizend mensen zijn lid geworden van de groep ‘Boycot de gewetenloze restaurantketen Cafe de Coral’. De groep wil met de actie opkomen voor de werknemers van Hong Kongs grootste fastfoodketen.

Facebook-oproep tot boycot fastfoodrestaurant

De groep is opgericht als reactie op de veranderingen in het betaalbeleid dat de keten instelt. Die stelt dat de werknemers een klein beetje salarisverhoging krijgen van ongeveer twintig eurocent per uur. Tegelijkertijd krijgen ze de pauzes niet meer doorbetaald, waardoor ze ongeveer twee euro inleveren.

De keten heeft 149 outlets van Cafe de Oral in Hong Kong en nog 150 andere restaurants zoals de Spaghetti House en Oliver’s Super Sandwiches.

De keten heeft gezegd dat de maatregelen cruciaal zijn vanwege nieuwe minimumlonen die eind volgend jaar in gaan. De voorzitter van de sociale democratische partij zei dat de keten een juridisch gat gebruiken om geld te innen van het personeel. Volgens hem worden andere bedrijven hierdoor aangemoedigd om hetzelfde te doen.

De groep is in engelse tekens overigens niet op facebook te vinden.

Reageer op dit artikel