nieuws

Eigenaar ijsketen verdacht van fraude

Fastfood

Bart van Elsland, oprichter van broodjesketen Bakker Bart en eigenaar van ijsketen Australian Homemade, zit in de nesten. De vermogende ondernemer wordt volgens De Telegraaf verdacht van het plegen van belastingfraude.

Eigenaar ijsketen verdacht van fraude

De ochtendkrant meldt dat volgens het openbaar ministerie (OM) Van Elsland jarenlang een te lage winst van bedrijf Elsland Beheer zou hebben opgegeven aan de Belastingdienst. Van Elsland moet begin juli voor de rechtbank in Arnhem verschijnen.

Van Elsland verkocht eind jaren negentig zijn succesvolle keten Bakker Bart voor 200 miljoen euro aan het Duitse Kamps. Hij kwam daarmee terecht in de Quote 500, de ranglijst met rijkste Nederlanders. Het vermogen van Van Elsland wordt geschat op 96 miljoen euro. Inmiddels in Van Elsland eigenaar van de oprukkende keten Australian Homemade.

Reageer op dit artikel