nieuws

Eigenaar falafelketen expandeert door

Fastfood

Falafelketen Maoz heeft grote plannen. De Amsterdamse eigenaar Dov Melo zet de komende tijd zwaar in op wokken. Daarnaast heeft hij plannen met wraps. Al vergeet hij Moaz niet.

Eigenaar falafelketen expandeert door

Melo laat in Het Parool weten zijn eind 2004 gestarte Wok to Walk-keten snel te willen uitbreiden. Het gaat om nieuwe zaken in Belgrado, Istanboel en Mexico.

‘Het is afgekeken van Thailand, waar ze op straat staan te wokken. Het grote voordeel is dat iedereen wokken kent. Je hoeft niets uit te leggen’, aldus Melo in Het Parool.

Combinaties

Melo: ‘De klant loopt naar binnen en ziet wat er gebeurt. Hij bedenkt een menu in drie stappen dat makkelijk te maken is. Er zijn zes tot zevenhonderd combinaties mogelijk. Wok to Walk heeft misschien wel meer potentie dan Maoz’.

Wok to Walk heeft volgens haar eigen website in ons land vier zaken in Amsterdam en één in ’s Hertogenbosch. Daarnaast opent binnenkort een Wok to Walk in Utrecht.

Naast een verdere uitrol van Wok to Walk heeft Melo plannen met wraps. Zo wil hij de eerste zijn met een meeneemformule met wraps.

Bombay

Moaz, waarmee Melo in 1991 startte in Amsterdam, beschikt inmiddels over ruim twintig restaurants wereldwijd. Ons land telt negen vestigingen, waarvan vijf in Amsterdam. Verder heeft het zaken in Parijs, twee in München, drie in Barcelona, twee in Madrid, twee in Londen, twee in de VS en één in Perth, Australië. Binnenkort volgt de eerste zaak in India, in miljoenenstad Bombay.

Zie ook

Reageer op dit artikel