nieuws

Eetpaleis ‘t Vosje meest Duurzaam

Fastfood

Eetpaleis ‘t Vosje is het meest duurzame fastservicebedrijf van Nederland. Deze prijs kreeg eigenaar Peter Vos op de tweede Horecavadag uit handen van Smaakpolitie Rob Geus en KHN-voorman Lodewijk van der Grinten.

Eetpaleis ‘t Vosje meest Duurzaam

‘t Vosje viel vaker in de prijzen, zo eindigde de zaak in Rosmalen al eens op nummer één in de Cafetaria Top 100 van Snackkoerier.

Juryvoorzitter Rob Geus prees de ondernemer om zijn motivatie. ‘Eigenlijk niet alleen wat duurzaamheid betreft, maar in alles. Een voorbeeld voor de hele sector.‘

Geus ondersteunt de verkiezing omdat hij van mening is dat deze het imago van de sector kan oppoetsen. ‘Dat is helaas niet altijd even goed. De verkiezing had eigenlijk wel een paar jaar eerder kunnen starten.’ Geus hoopt dat de ruim vijfhonderd inschrijvingen in de volgende editie van de wedstrijd ruimschoots worden overtroffen.

Kwalitaria Gennep

Als tweede eindigde Kwalitaria in Gennep. Deze ondernemer heeft onder meer zonnepanelen en verkleint zijn blikjes om de afvalstroom te minimaliseren. Nummer drie is de McDonalds in Zwolle-Noord waar undercover controles plaatsvinden op zwerfafval.

De wedstrijd is georganiseerd door de Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Nederland Schoon en verpakkingsproducent Depa.De winnaar ontving een cheque van Depa ter waarde van tweeduizend euro.

Reageer op dit artikel