nieuws

Edwin Veneman wint eerste NK pannenkoeken bakken

Fastfood

Edwin Veneman van ’t Pannekoekhuis in Hoenderloo is de eerste Nederlands Kampioen Pannenkoeken bakken. Hij wist als beste drie verschillende pannenkoeken te maken binnen 45 minuten.

Edwin Veneman wint eerste NK pannenkoeken bakken

Veneman won ‘De Gouden Pan’ en een prijzenpakket en mag zich twee jaar Nederlands kampioen noemen. De tweede plaats was voor Michel Flaton van De vier Markiezen , gevolgd door Andre Mulder van De Rheezerbelten op drie. De originaliteitprijs ging naar Ferry Meerwijk van Pannenkoekenrestaurant Villa Hartenlust voor de creatie met bastogne-koek en aardbei.

Tijdens het NK, georganiseerd door Hakvoort Professional met medewerking van KHN, Koopmans Professioneel en de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants(VEP), traden twintig pannenkoekenbakkers tegen elkaar in het strijdperk.

Drie soorten

De restaurants, waarvan er 14 lid zijn van de VEP, bakten drie pannenkoeken om hun meesterschap te bewijzen: een pannenkoek naturel, een spek/appel pannenkoek en een topper-naar-keuze. Bij de eerste twee pannenkoeken ging het vooral om vakmanschap en smaak, bij de derde pannenkoek woog het element creativiteit zwaar in de beoordeling.

Veel belangstelling

Het NK, dat werd gehouden op de HorecaFair in Emmeloord, trok veel belangstelling. Tientallen bezoekers namen een kijkje. Zij konden met eigen ogen zien dat vijf deskundige juryleden, Demian van der Reijden van Misset Horeca, Els Punt van de ANWB, John Sprenkels van ‘Het Pannekoeckershuys te Den Hout’ en niet te vergeten twee kinderjuryleden Nienke (13) en Tim (11) zich in drie ronden bogen over 60 pannenkoeken. Beoordelingscriteria waren: bereidingstechniek, hygiëne, opmaak van het bord/’presentatie, originaliteit, behendigheid, textuur, smaak en verhouding pannenkoek ten opzichte van het beleg.

Reageer op dit artikel