nieuws

Duizenden euro’s voor speeltjes uit Happy Meal

Fastfood

Kinderen vaak een Happy Meal laten eten is misschien niet goed voor hun gezondheid maar kan wel goed zijn voor hun portemonnee. Een 11-jarige Engelse jongen verdiende duizenden euro’s door zijn verzameling McDonald’s-speeltjes te verkopen op een veiling.

Duizenden euro’s voor speeltjes uit Happy Meal

De elfjarige Luke Underwood verzamelde jaren lang alles wat met de Happy Meals van McDonald’s heeft te maken. Posters, de verpakkingen en niet te vergeten, de speeltjes. In totaal kwamen zo’n 5000 items onder de hamer. Ze brachten op een veiling in totaal 8130 Britse ponden op, bijna €8400.

Ruimtegebrek in het ouderlijk huis is de reden dat de jongen zijn verzameling moest verkopen. ‘Ik was wel een beetje verdrietig toen de spulletjes het huis uitgingen. Maar ze stonden overal, tot zelfs op de overloop aan toe’, vertelde hij een Britse krant.

De hoge opbrengst was een verrassing voor Terry Woodcock van Unique Auctions, dat de spullen veilde. ‘Ik had niet verwacht dat veel kopers geïnteresseerd zouden zijn in speeltjes van McDonald’s. In twintig jaar heb ik er nog nooit zover naast gezeten.’’ De biedingen kwamen uit de hele wereld. Er betaalde zelfs iemand meer dan 300 euro voor een 101 Dalmatiërs-figuurtje om zijn verzameling compleet te maken.

Overigens had Luke niet alles zelf verzameld. Zijn vader kocht vier jaar geleden een deel van de verzameling voor een kleine driehonderd euro en heeft hem sindsdien uitgebreid. De 11-jarige heeft de smaak te pakken gekregen en is van plan collectors-items te blijven kopen en verkopen. ‘Batman en James Bond zijn erg populair en worden de komende jaren de kaskrakers.’

Reageer op dit artikel