nieuws

Dode na vechtpartij bij cafetaria

Fastfood

De politie heeft maandagavond vijf mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling bij een cafetaria eerder die avond in Lottum. Daarbij kwam een 17-jarige jongen uit Lottum om het leven.

Dode na vechtpartij bij cafetaria

De vijf verdachten maakten deel uit van een groep jongeren die de jongen om onbekende redenen mishandelden. Volgens getuigen is de Lottumer doodgeslagen met een bankje voor eethuis ’t Pumpke, maar de politie kon dat niet bevestigen. De groep ging er direct na het incident vandoor.

De vechtpartij ontstond na afloop van de jaarlijkse paardenmarkt, die veel mensen trok. De feesten rond de paardenmarkt werden na het fatale voorval abrupt afgebroken.

De politie had grote moeite om de gemoederen in het dorp tot bedaren te brengen. ‘De emoties liepen hoog op’, zei een woordvoerder van de politie maandagavond.

Burgemeester Kees van Rooij sprak familie, kennissen en vrienden van de overleden jongen maandagavond toe in een cultureel centrum in Lottum. Hij noemde het incident ‘heel triest’.

De hulpdiensten hebben slachtofferhulp en een psycholoog ingeschakeld om de ontredderde getuigen van het voorval bij te staan. De politie heeft 20 rechercheurs op de zaak gezet. Dinsdag gaan de hulpdiensten verder met de opvang.

In Venlo is door de politie en hulpdiensten een crisiscentrum ingericht.

Reageer op dit artikel