nieuws

Debat over weggepeste snackbar

Fastfood

Snackbar Raphaël, in de Amsterdamse wijk De Baarsjes weggepest door hangjongeren, staat centraal in een aflevering van een reeks debatten over de probleemwijk. Cafetariaondernemers Frieda en Michel Awad vertrokken uit De Baarsjes nadat de ruiten van de snackbar 38 keer waren ingegooid.

Debat over weggepeste snackbar

Zaterdag 26 april wordt gesproken over ‘de capitulatie’ van de gemeente in deze zaak. De gemeente Amsterdam kocht het horecapaar in 2007 uit nadat 38 maal de ruiten van de cafetaria waren ingegooid.

Het stadsdeel betaalde 55.000 euro aan Awad. In 1986 kocht Michel Awad de zaak voor 150.000 gulden.

In het debat, Patatje Oorlog genaamd, komen Arco Verburg (stadsvoorzitter), Rachid Rharissi (jongerenwerken), Anneriek van Dorst (buurvrouw van Raphaël), Hero Brinkman (Kamerlid van de PVV), Marijn Scheeres (fotografe) en Saïd Bensallam (Amsterdammer van het Jaar 2006) aan het woord.

Reageer op dit artikel