nieuws

Consumentenbond: Let op met ijsjes

Fastfood

Let op met ijsjes, want er kunnen heel wat calorieën in zitten. Dat adviseert de Consumentenbond. Uit een test van dertig handijsjes blijkt dat er grote verschillen zijn, als gekeken wordt naar calorieën, verzadigd vet en suiker.

Consumentenbond: Let op met ijsjes

De ijsjes uit het onderzoek bevatten gemiddeld 224 kilocalorieën per 100 gram. Er zit een groot verschil tussen de room- en waterijsjes. De eerste bevatten gemiddeld 309 kilocalorieën per 100 gram en de tweede slechts 98. Maar naast het soort ijs, speelt ook de portiegrootte een belangrijke rol. Kinderijsjes zijn over het algemeen klein en daardoor bevatten ze minder energie per stuk.

Het slechtst scoort de Magnum Gold, maar die wordt op de voet gevolgd door verschillende andere roomijsjes. Het kinderijsje Plop Mini, een waterijsje, komt als beste uit de test.

Reageer op dit artikel