nieuws

Code via mobiel tegen ongezond eten

Fastfood

Mensen kunnen binnenkort met behulp van hun mobiel en een codesysteem sneller gewaarschuwd worden tegen vetmakers. Deze zogenaamde Quick Response Code, in het buitenland een groot succes, wordt volgende week geïntroduceerd in de campagne Het Nieuwe Eten van het Voedingscentrum.

Code via mobiel tegen ongezond eten

De code moet de consument snel leiden naar informatie die hem stap voor stap een gezonder eetpatroon aanmeet. Door het scannen van deze code met de mobiele telefoon wordt de consument direct naar de juiste mobiele website en betreffende informatie geleid en krijgt hij tips als regelmatiger eten en ongezonde tussendoortjes te vervangen door gezonde.

Makkelijk toegang tot informatie

‘De code is een extra service’, licht woordvoerder Roy van der Ploeg toe. ‘We willen het mensen zo makkelijk mogelijk maken om aan informatie te komen over hoe zij hun eetpatroon gezonder kunnen maken. Uit onderzoek blijkt dat eenderde van de Nederlanders wel gezonder wil eten, maar niet weet hoe. Een patroon rigoureus omgooien werkt meestal niet, stap voor stap leidt tot meer resultaat.’

Code leidt naar website

De QR-code kan het beste worden vergeleken met een barcode, maar nu bestaande uit blokjes. De code is te vinden op 1500 billboards door heel Nederland. Scannen kan met de camera van een mobiele telefoon, die over speciale software moet beschikken. Achter de code zit een weblink die direct naar de website van een organisatie leidt, in dit geval het Voedingscentrum.

Code in het buitenland

In het buitenland wordt deze mobiele vorm van dienstverlening al jaren succesvol ingezet. Zo gebruiken in Engeland makelaars hem op het verkoopbord, om geïnteresseerden informatie over het huis te verschaffen en leidde de code op Amerikaanse billboards de gebruiker rechtstreeks naar de verkiezingssite van de New York Post.

Reageer op dit artikel