nieuws

Camerabeelden toch scherp genoeg voor veroordeling

Fastfood

De politierechter in Haarlem heeft een verdachte toch veroordeeld tot drie maanden cel voor het betalen met vals geld in onder meer een cafetaria ondanks dat de officier van justitie vrijspraak vroeg. De rechter vond de camerabeelden op basis waarvan de verdachte werd herkend, in tegenstelling tot de officier van justitie, wel scherp genoeg.

Camerabeelden toch scherp genoeg voor veroordeling

De officier vond de camerabeelden die waren geschoten in de cafetaria niet scherp genoeg voor een veroordeling, berichtte Snackkoerier eerder, maar de politierechter wel. Ook hechtte ze veel waarde aan de het oordeel van de politieagenten die de 26-jarige man herkenden op basis van de beelden. Ze gaf de man drie maanden onvoorwaardelijke celstraf ondanks dat hij ontkende dat hij het was die op één dag in januari 2011 valse briefjes van vijftig uitgaf in de Vomar in Velserbroek, snackbar Peter in Santpoort-Noord en tankstation Van Bugnum in Velsen-Zuid. Daarbij nam ze ook in ogenschouw dat de man al vaker is veroordeeld voor eenzelfde vergrijp.

Dat de rechter de eis van justitie niet klakkeloos wilde opvolgen bleek al tijdens een eerste zitting. Normaal wordt in dit soort zaken direct uitspraak gedaan, maar in dit geval wilde de rechter een week bedenktijd.

Reageer op dit artikel