nieuws

Camerabeelden niet scherp genoeg voor veroordeling

Fastfood

De officier van justitie heeft gevraagd om vrijspraak voor een man die wordt verdacht van het uitgeven van vals geld in een snackbar, supermarkt en benzinestation. De verdachte heeft alle schijn tegen maar de camerabeelden uit de cafetaria zijn volgens justitie niet scherp genoeg.

Camerabeelden niet scherp genoeg voor veroordeling

De 26-jarige verdachte Amsterdammer betaalde op één dag met valse briefjes van vijftig bij cafetaria Peter in Santpoort-Noord , een benzinestation in Velsen en een supermarkt in Velserbroek. Hij werd gepakt omdat twee agenten hem herkenden van camerabeelden uit de cafetaria.

De rechter hield de verdachte zijn strafblad voor waaruit blijkt dat hij vaker is veroordeeld voor oplichting en het uitgeven van vals geld. Hij houdt echter vol dat hij niet degene was die het valse geld uitgaf. De officier van justitie acht dat ook niet bewezen. De camerabeelden blijken niet haarscherp en de agenten zijn niet getraind in gezichtsherkenning.

Gebruikelijk is dat de rechter in dit soort zaken direct uitspraak doet en daarbij dan de eis (vrijspraak wegens onvoldoende bewijs) volgt van justitie. De rechter voelt daar blijkbaar weinig voor want e houdt de zaak aan om er nog eens over na te denken, meldt het Haarlems Dagblad. De uitspraak volgt volgende week.

Reageer op dit artikel