nieuws

Cafetaria’s plussen ruim 10 procent

Fastfood

De horeca heeft in het tweede kwartaal van dit jaar fraaie omzetcijfers laten zien. De omzet in de gehele horeca nam toe met bijna 7 procent. Vooral cafetaria’s en restaurants lieten een flinke omzetplus zien. Cafetaria’s zelfs meer dan tien procent.

Cafetaria’s plussen ruim 10 procent

Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS. De omzet in cafetaria’s nam in het tweede kwartaal toe met 10,2 procent ten opzichte van 2006. De prijzen stegen met 4 procent.

Restaurants zagen hun omzet gemiddeld met 9 procent stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar was dat zelfs nog meer, 10 procent. De prijzen in restaurants stegen met 3,3 procent.

Hotels noteerden een omzetplus van 4,8 procent. Dat is minder dan een jaar geleden. Toen pluste hotels in het tweede kwartaal 6,1 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar nam de omzet van hotels nog toe met 10 procent.

Café plusten 4 procent, tegen een prijsstijging van 3,5 procent. Het volume steeg hierdoor minimaal met 0,5 procent.

Overall nam de omzet in de horeca toe met 6,7 procent. Dit is minder dan het eerste kwartaal (8,7 procent). De prijzen stegen met 3,1 procent. Het volume nam hierdoor toe met 3,4 procent.

Reageer op dit artikel