nieuws

Cafetaria’s missen ‘topdag

Fastfood

Cafetaria’s in regio Nijmegen lopen veel omzet mis, door het aflasten van de Nijmeegse Vierdaagse. ‘Dit is normaal dè dag van het jaar.’ Angela Rikken van Cafetaria Rikken in Groesbeek loopt over de maand juli veertien procent omzet mis. Die wordt normaliter op die ene wandeldag gehaald.

Cafetaria’s missen ‘topdag

‘Dan komen hier zo’n 36.000 wandelaars langs. We hebben buiten kraampjes staan met soep, fris en broodjes. Die dag is gewoon de dag van het jaar voor ons. Dan hebben we hier live muziek en loopt er zo’n vijftien man personeel rond. Echt een hele leuke dag, waarbij we een pleisterplaats zijn voor vele wandelaars en toeschouwers.’

Buiten omzetverlies, heeft Rikken geen extra schadeposten. ‘De extra voorraad krijg ik wel op. Ik heb voorlopig blikjes genoeg. De kraampjes en de muziekgroep, kon ik zonder probleem afzeggen. Voor de hele regio en vooral voor de horeca is dit wel een ramp, maar ik kan de beslissing van de organisatie goed begrijpen.’

Plaza Cuijk loopt ook omzet mis. ‘De dag van doorkomst is hier altijd een heel drukke dag, waarbij we wel vier tot vijf keer zoveel omzetten’, vertelt eigenaar Willy Aben. ‘Er zijn gelukkig wel veel gasten gebleven in Cuijk. Dat scheelt. Bovendien viert Cuijk niet meer vier dagen feest rondom de Vierdaagse, maar zeven. Dat is al met al wel een pleister op de wonde.’

Reageer op dit artikel