nieuws

Cafetaria’s langer open na proef

Fastfood

Cafetaria’s en shoarmazaken in het centrum van Zwolle mogen voortaan tot 05.00 uur open zijn. Uit een test bleek dat de zaken geen directe relatie hebben met overlast in het uitgaansgebied. Wel moeten ze vanaf 03.00 uur een portier bij de deur hebben staan.

Cafetaria’s langer open na proef

Dat meldt Blikopnieuws.nl. Onlangs werd een proef gedaan met het verlaten van de sluitingstijd tot 05.00 uur. Voorheen moesten fastfoodzaken om 04.00 uur hun deuren sluiten. Uit de evaluatie van de test is gebleken dat de overlast in het uitgaansgebied niet direct een relatie hebben met de fastfoodzaken.

Voorwaarde
Met de nieuwe regeling worden de sluitingstijden van de fastfoodzaken gelijk getrokken met die van cafés. Voorwaarde is wel dat cafetaria’s en shoarmazaken vanaf 03.00 uur over een portier beschikken.

Reageer op dit artikel