nieuws

Cafetariahulp bouwt leslokaal in Ghana

Fastfood

Susan Nijhof van cafetaria de Viersprong in Winsterswijk wil een leslokaal bouwen in het Afrikaanse land Ghana. De 21-jarige cafetariahulp wil hiermee als laatstejaars Pabo-student minder bedeelde kinderen in het buitenland helpen. Cafetariagasten helpen een handje mee.

Cafetariahulp bouwt leslokaal in Ghana

De jonge cafetariamedewerkster zamelt op dit moment geld in om een leslokaal te bouwen in een klein dorp bij de stad Kumasi in Ghana. De geldinzameling vindt plaats in de cafetaria waar ze in het weekend werkt en bij familie en vrienden.

Nijhof gaat lesgeven op een basisschool in het arme Ghana. Daar koppelt ze een persoonlijk initiatief aan, waarbij ze iets blijvends wil achterlaten. ‘Ik ben opgegroeid met reizen. Indonesië, Egypte, Mexico en Thailand. Ik heb veel armoede gezien en eigenlijk van meet af aan het idee gehad iets voor mensen te willen doen. Met deze buitenlandstage heb ik die kans’, aldus Nijhof in De Twentsche Courant Tubantia.

De cafetariahulp kreeg assistentie van de organisatie Activity International uit Enschede, die een gastgezin en een school in Kumasi regelde. Nijhof vertrekt op 10 september. Ze hoopt naast lesgeven een lokaal te bouwen met het ingezamelde geld.

Reageer op dit artikel