nieuws

Brein liquidatie achter aanslag Mc

Fastfood

De man die de aanslag op de Armeens-Turkse journalist Hrant Dink in het Turkse Trabzon heeft beraamd, heeft eerder een aanslag gepleegd op een vestiging van McDonald’s. Dat meldt de Turkse krant Hurryet.

Brein liquidatie achter aanslag Mc

Het zou gaan om de militante Turkse nationalist Yasin Hayal. Die pleegde in 2004 een aanslag op een vestiging van McDonald’s. Bij die aanslag raakten zes mensen gewond. Hayal verklaarde destijds tegenover de politie het restaurant te hebben aangevallen ‘om de VS en hun collaborateurs te straffen’.

Brein
Volgens de krant Hurryet is Hayal het brein achter de moord op journalist Hrant Dink. Dink werd vrijdag op straat voor het kantoor van de Turks-Armeense krant Agos doorgeschoten door een tiener. De dader, die werd vastgelegd op videocamera’s, is aangehouden en heeft bekend.

Pistool
Hayal zou de tiener een pistool en geld hebben gegeven om de daad uit te voeren. Hayal is inmiddels ook aangehouden. Dat gebeurde in zijn woonplaats Trabzon. Hij wordt verhoord, zo laat de politie weten.

Reageer op dit artikel