nieuws

Beste Fish & Chips komt uit Schotland

Fastfood

Het Townhead Café uit het Schotse Biggar is in Groot Britannië uitgeroepen tot Fish and Chip Shop van het jaar. De verkiezing, die wordt gehouden door het Engelse productschap voor de visserij Seafish, is vergelijkbaar met de cafetaria Top 100.

Beste Fish & Chips komt uit Schotland

Winnaars Gordon Hillan en zijn vrouw Sandra, die de beker kregen van de bekende TV-kok Ainsley Harriott, waren bijna te beduusd voor woorden. ‘Fantastic, dit is waar we jaren voor hebben gewerkt.’

Hillan startte het Townhead Café in 2005 maar heeft al meer dan twintig jaar ervaring als ondernemer. Zijn bedrijf is voornamelijk een take-away maar heeft op de bovenverdieping 36 zitplaatsen.

Nummer twee in de competitie is Andy’s Fish Bar in Swadlincote (Midlands). De derde plaats is voor Seniors uit Thornton uit het Noordwesten van Engeland.

De drie werden gekozen tijdens een finale, met tien bedrijven (regio-winnaars) die gister (23 januari) plaats had tijdens een gala-lunch in Londen. In totaal schreven zich 1000, van de meer dan 10.000 fish en chip zaken die Groot-Brittanië telt, zich in.

De fish en chips zaken in Engeland zetten gezamenlijk meer dan een miljard pond (1,4 miljard euro) om en zijn verantwoordelijk voor 25 procent van de totale visverkoop.

Reageer op dit artikel