nieuws

Bep (82) en Johanna (73) nooit meer welkom

Fastfood

De meppende senioren in de zaak van Michel Hissink, bracht zijn Supersnack Zutphen landelijk in het nieuws. Toch hield Hissink de boot af toen een tv-station wilde langskomen.

Bep (82) en Johanna (73) nooit meer welkom

‘Al klinkt het als een ‘funny’ verhaal, het gaat tenslotte toch om verstandelijk gehandicapte mensen’, aldus Hissink (foto). ‘Dat wisten de meeste media in eerste instantie niet. Met de leiding van het instituut waar deze mensen verblijven, heb ik afgesproken om niet teveel uit te pakken over deze kwestie. Ik had het hele voorval op tape en werd herhaaldelijk om de beelden gevraagd, maar daar ben ik dus niet op in gegaan.’

Hissink heeft inmiddels wel zijn neus vol van Bep (82) en Johanna (73). ‘Ze komen er niet meer in. Ik heb al vaker last van deze dames gehad. Ze hadden al eerder een lokaalverbod, maar hebben me toen na een jaar gevraagd heel lief gevraagd of ze weer mochten komen. Dat had ik dus niet moeten doen.’

In Zutphen zijn de twee verstandelijk gehandicapte ouderen al langer een begrip. In diverse winkels en horecabedrijven zijn ze vanwege hun gedrag niet meer welkom. Dat geldt nu dus ook voor Supersnack. Een medewerker kreeg klappen met de wandelstok van de dames. Ook de balie en een plantje moesten het ontgelden.

De medewerker had Bep en Johanna gevraagd de zaak te verlaten, nadat ze eerder op die dag al een lokaalverbod van eigenaar Hissink hadden gehad. Hierop begon de dames te schelden en te slaan. Uiteindelijk werd het tweetal door zes agenten afgevoerd.

Meer hierover in de volgende Snackkoerier.Zie ook ‘Bejaarden molesteren cafetariahulp’

Reageer op dit artikel