nieuws

Bedorven vlees in Nederlandse horeca

Fastfood

Bedorven vlees uit Beieren is geleverd aan Nederland en zeven andere EU-landen. Een woordvoerder van Europees Commissaris Markos Kyprianou van Gezondheid heeft dat woensdag gezegd. Het gaat om vlees voor shoarmazaken en Aziatische restaurants.

Bedorven vlees in Nederlandse horeca

Controleurs hadden vrijdag in de Duitse deelstaat Beieren 90 ton oud vlees aangetroffen. De handelaar had gefraudeerd met de houdbaarheidsdatum van het vlees. De producten waren vooral bestemd voor shoarmazaken en Aziatische restaurants.

Onderzoek van de boekhouding heeft transporten naar Nederland aan het licht gebracht. Daarnaast is vleesvervoer ontdekt naar Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, België, Luxemburg en Italië. De Europese Commissie heeft de inspectiediensten van de betrokken landen gewaarschuwd. Inmiddels is het vlees in ons land opgespoord. Het zou gaan om twintig kilo kippenborstblokjes. Waar de partij gevonden is, wil de Voedsel en Waren Autoriteit niet bekendmaken.

Reageer op dit artikel