nieuws

Amerikaanse foodservice Top 100 meer omzet

Fastfood

De Amerikaanse foodservicesector herstelt zich na jaren van stagnerende bestedingen. Verleden jaar maakte de Top 100 van grootste ketens een omzetplus, blijkt uit onderzoek van vakblad Nations Restaurant News (NRN).

Amerikaanse foodservice Top 100 meer omzet

De 100 grootse foodservice ketens in de VS hebben vorig jaar gezamenlijk 210.7 miljard dollar omgezet, 3 procent meer dan in 2009. Vooral bakery-café en de koffieketens groeiden hard met respectievelijk ruim 12,2 en 7,2 procent. Ook de pizzaketens deden het goed met 6,5 procent. Het herstel van sandwichketens verloopt moeizamer, ze vertoonden een groei van ‘slechts’ 2 procent. Dat komt mede doordat die veel met harde acties, die de besteding onder druk zetten, klanten probeerden te trekken.

Reageer op dit artikel