nieuws

Amerika eet komend weekend miljard kipvleugeltjes

Fastfood

Amerikanen eten komend weekend 1,25 miljard chickenwings. Super Bowl Sunday op 5 februari, de finale van het American Football seizoen, is volgens de National Chicken Council onbetwist de topdag voor de kipsnack.

Amerika eet komend weekend miljard kipvleugeltjes

Na Thanksgiving is het Super Bowl-weekend de twee na grootste ‘eetdag’’ in de Verenigde Staten. Als zondagavond rond 18.00 uur wordt afgetrapt is dat voor Amerika het signaal om massaal aan de chickenwings te gaan. Het kipvleugeltje is voor de Amerikanen op deze dag een van de populairste snacks, meldt de National Chicken Council. Ruim 23 procent van de Amerikanen is van plan chickenwings te eten, blijkt uit onderzoek.

Alle grote fastfoodketens in Amerika verkopen chickenwings en profiteren komend weekend. Een bezorgbedrijf als Wingstop zegt ongeveer 2,6 keer zoveel vleugels te verkopen als op een normale zondag.

De 1,25 miljard kipvleugels zijn goed voor 100 miljoen Amerikaanse ponden, ongeveer 45 miljoen kilo. In heel 2012 verdwijnen er 25 miljard vleugels in de Amerikaanse magen.

Reageer op dit artikel