nieuws

538 bedrijven in race voor duurzaam-verkiezing

Fastfood

Ruim vijfhonderd fastfoodbedrijven doen mee aan de Het Duurzaamste Fastservice Bedrijf Verkiezing 2010. Onder de aanmeldingen bevinden zich veel bedrijven die niet aangesloten zijn bij een formule.

538 bedrijven in race voor duurzaam-verkiezing

Dat meldt de organisatie van de verkiezing. Tot 1 augustus konden bedrijven zich inschrijven. Exact 538 fastfoodzaken deden dat.

Begin september selecteert de jury zes bedrijven. De jury bezoekt deze bedrijven en maakt de uiteindelijke winnaar bekend tijdens de Horecava 2010, begin volgend jaar in Amsterdam. De jury let op duurzaamheid op personeelsbeleid, assortiment, energieverbruik, voorkomen zwerfafval, verpakkingen, frituren en gebruik van schoonmaakmiddelen.

Zwerfafval

Een speciaal voorlichtingsteam verzorgde de werving van de fastfoodbedrijven. Daarbij werden de bedrijven ook geattendeerd op de gevolgen van zwerfafval. Gevolg was dat ruim duizend speciale Nederland Schoon-afvalbakken zijn uitgezet.

De verkiezing Duurzaamste Fastservice Bedrijf Verkiezing 2010 is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Stichting Nederland Schoon, Depa Disposables bv en het voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO).

Reageer op dit artikel