nieuws

Slecht weer spekt kas eten-bestelsites

Fastfood

Deze zomer wordt bijna tweemaal zo veel eten besteld bij bezorgrestaurants als in 2010. Dat meldt Thuisbezorgd.nl, die de omzetsprong wijt aan het slechte weer van de afgelopen weken. Vooral het aantal mobiele bestellingen nam flink toe.

Slecht weer spekt kas eten-bestelsites

Thuisbezorgd.nl laat weten dat de sterke opmars wordt toegeschreven aan het slechte weer in Nederland. Vooral vanaf de camping of vakantiepark is in juli tot aan nu meer besteld. De iPhone-app was daarbij vooral populair.

‘Terwijl iedereen op mooi weer wacht, is dat juist funest voor de bezorgrestaurants. Het aantal bestellingen gaat dan met zo’n 30 procent omloog, waardoor veel restaurants in de problemen komen. Slecht weer veroorzaakt over het algemeen juist een enorme stijging van het aantal bestellingen’, aldus Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl.

Volgens Groen is de afzetstijging een welkome afwisseling. Groen: ‘Je ziet dat men in het voorjaar duidelijk minder omzet draaide. Niet alleen zat het weer tegen, ook is er sprake van toenemende concurrentie van de supermarkten, door zondagsopeningen’.

Reageer op dit artikel