nieuws

Vies toilet dan ook een vieze keuken

Fastfood

Als het toilet vies is zal het met de hygiëne in de keuken ook wel slecht gesteld zijn. Dat denkt de overgrote meerderheid van de Nederlanders, zo blijkt uit de toiletbarometer van de fabrikant van hygiëneproducten Tork.

Vies toilet dan ook een vieze keuken

Bijna tachtig procent van de Nederlanders concludeert bij het zien van een minder schoon toilet dat de hygiëne in de keuken ook niet veel goeds beloofd. En meer dan de helft van de Nederlandse horecabezoekers heeft wel eens besloten om niet in een restaurant te gaan eten, omdat het er niet schoon leek. Dit blijkt uit de Toiletbarometer van Tork, een jaarlijks onderzoek onder 4.000 Europeanen naar toiletgewoonten en hygiëne.

Weinig vertrouwen in hygiëne

Nederlandse horecabezoekers blijken niet veel vertrouwen te hebben in de hygiëne van koks en keukenpersoneel. Zo denkt bijna een kwart (21%) dat zij zelden of nooit de handen wassen voor het koken. Een derde van de ondervraagden mensen meent dat koks het eten dat op de grond gevallen is, gewoon gebruiken (32%). Nederlanders zijn het meest sceptisch over de hygiëne in de lokale kroeg (43%). Zij zijn het meest te spreken over de hygiëne in restaurants (69%) en hotelbarretjes (61%).

Fout beeld recht zetten

‘Hoewel de werkelijke status van hygiëne in de horeca in Europa voorop loopt, blijft het uiteraard van belang om een afwijkend beeld dat gasten hiervan hebben zoveel mogelijk trachten recht te zetten ,’ aldus Frank Westdorp, Product en Market Manager Tork bij SCA Benelux. De helft van de Nederlanders beoordeelt de hygiëne van een restaurant vooral op hoe net en schoon het pand (dus ook het toilet) overkomt. ‘Het toilet en de toiletruimte verdienen hierbij extra aandacht aangezien zij fungeren als het visitekaartje van de horecagelegenheid.’

Andere Europeanen nog kritischer

Overigens blijken Nederlanders lang niet het meest kritisch wat betreft hygiëne in de horeca. Met name Polen en Zweden vrezen dat het personeel er een potje van maakt.

Reageer op dit artikel