nieuws

Schadevergoeding voor te krappe stoelen

Fastfood

Een filiaal van fastfoodketen White Castle is aangeklaagd door een klant. De Amerikaan Martin Kessman eist een onbekend geldbedrag, omdat de zitplaatsen in de vestiging in Columbus te krap zijn.

Schadevergoeding voor te krappe stoelen

Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat citeert uit de aanklacht van Kessman. Hij geneerde zich toen hij in 2009 zijn lichaam van 1.83 meter en 132 kilogram in een stoel van een filiaal van White Castle probeerde te proppen. Daarbij zou hij zijn knie hebben gestoten en veel pijn hebben gehad.

De Amerikaan verwijt de hamburgerketen dat een man van zijn postuur niet in het restaurant terecht kan en wordt daarmee de wet overtreden die voorschrijft dat deze ook toegankelijk moeten zijn voor mensen met een handicap.

Een woordvoerder van White Castle liet desgevraagd weten dat het filiaal wordt gerenoveerd en dat ruimer meubilair wordt geplaatst.

Reageer op dit artikel