nieuws

Italiaanse burgemeester verbiedt kebab

Fastfood

In het oude centrum van de Noord-Italiaanse stad Cittadella, ten noorden van Padua, mogen zaken geen kebab meer verkopen. Burgemeester Massimo Botocci heeft daartoe besloten wegens de geur van het geroosterde vlees.

Het is niet dat Botocci een hekel heeft aan fastfood. Hij nam het besluit, naar zijn zeggen, ook omdat kebab geen deel uitmaakt van de Italiaanse traditie. Botocci is lid van de rechtse regeringspartij Lega Nord, die het rijke noorden wil afscheiden van de rest van Italië en de immigratie sterk wil beperken. ,,Als iemand kebab wil eten, kan hij dat thuis of buiten het oude centrum doen”, aldus Botocci.

De burgemeester vestigde 2 jaar geleden al de aandacht op zich door maatregelen te nemen tegen bedelaars en straatverkopers. Ook probeerde hij met een beperking van de parkeerplekken voor caravans woonwagenbewoners te ontmoedigen naar Cittadella te komen.

Reageer op dit artikel