nieuws

Gratis eten voor Dave, David en Davy

Fastfood

Iedereen die de naam Davis, of een afgeleide daarvan, heeft kan gratis zondag 14 oktober gratis eten bij Famous Dave BBQ Restaurants in de Verenigde Staten. Het is de derde keer dat de keten deze zogenaamde Dave’s Day houdt.

Gratis eten voor Dave, David en Davy

Iedereen die zondag 14 augustus een geldig identiteitsbewijs toont waarop als eerste voornaam David, of een afgeleide daarvan staat, krijgt een gratis voorgerecht van maximaal $15. Als het een tweede naam betreft krijgt de gast een korting van 50 procent. Het hoeft daarbij overigens niet eens het eigen identiteitsbewijs te zijn, ook dat van een vriend of familielid is goed voor het presentje.

De dag kan de bij Famous Dave aangesloten bedrijven een aardige cent kosten. Dave, David en Davy zijn behoorlijk populaire namen en staan gezamenlijk op de zesde plaats. Ook vrouwen, bijvoorbeeld met de naam Davina, komen voor de gratis entree in aanmerking, zo blijkt uit het grappige, ietwat flauwe, filmpje dat op YouTube is te zien.

Bij een aantal restaurants kunnen de Dave’s, David’s en Davy’s overigens voor een nare verrassing komen te staan. Zo’n tien procent doet niet mee aan de dag.

Reageer op dit artikel