nieuws

Ook frietoorlog in Aadorp

Fastfood

Het lijkt erop dat ook in Aadorp een frietoorlog is uitgebroken. Daar worden de uitbaters van een rijdende patatkraam lastiggevallen.

Ook frietoorlog in Aadorp

TC/Tubantia schrijft over lekgestoken banden, kapotgetrokken elektriciteitskabels, bedreigingen en pesterijen aan het adres van Marga en Marcel Tijhuis.

Beschuldigen

De Tijhuizen beschuldigen volgens de krant Richard Quick. De uitbater van het Aahoes in het dorp, dat onder meer een cafetaria is, zou verantwoordelijk zijn voor de pesterijen.

Opgeheven vuist

Volgens Marga Tijhuis is ze vanaf het begin door Quick met een opgeheven vuist bejegend. ‘Toen hij voor het eerst langskwam, dacht ik dat hij me wilde begroeten. Maar in plaats daarvan begon hij te schreeuwen.’

Ontkennen

Quick zelf ontkent in de krant. ‘Ik kijk wel uit. Ik gooi mijn eigen glazen niet in.’ Hij benadrukt wel dat de rijdende snackbar zijn broodwinning bedreigt. ‘Ik heb hier sinds enkele jaren een gemeenschapshuis met allerlei voorzieningen die weinig geld opleveren. De prijzen zijn laag, zodat het plaatselijke verenigingsleven hier kan komen. Alleen in de cafetaria hanteer ik normale prijzen en kan ik iets verdienen. En dan komt er ineens een frietkraam op wielen die je op oneerlijke wijze beconcurreert.’

Meer frietoorlogen:

Reageer op dit artikel