nieuws

Buurtbewoners willen mobiele snackbar weren

Fastfood

In Hilversum is een conflict ontstaan tussen buurtbewoners van een villawijk en een rijdende snackbar. De bewoners vinden de kraam niet fraai staan in hun wijk en willen dat die verdwijnt.

Buurtbewoners willen mobiele snackbar weren

De eigenaren van de bewuste snackbar wonen ook in de wijk. Zij parkeerden de kraam op hun eigen oprijlaan, maar dat was tegen de zin van de buurtbewoners. Die klaagden bij de gemeente. Ambtenaren kwamen tot de conclusie dat de straat een woonfunctie heeft en dat de snackbar uit zicht moest verdwijnen.

Om de hoek

De uitbaters dachten een oplossing gevonden te hebben door de snackbar om de hoek te stallen, afgeschermd door bomen en bebouwing. Maar daarmee is het voor de buurt nog niet gedaan. Zij vinden dat het bedrijf hoe dan ook niet in de woonwijk hoort te staan.

Procedure

Er loopt nu een procedure bij de Raad van State om de frietkraam definitief uit zicht te laten verdwijnen. Of de uitbaters van de snackbar een alternatief wordt geboden als zij hun heil elders moeten zoeken, is niet bekend.

Reageer op dit artikel