nieuws

McDonald’s vervangt medewerkers door touchscreen

Fastfood

McDonald’s gaat in Europa de baliemedewerkers vervangen door touchscreens. De klant doet zelf zijn bestelling en rekent af door elektronisch te betalen.

McDonald’s vervangt medewerkers door touchscreen

Door de medewerkers in de 7000 europese restaurants deels te vervangen door touchscreens kunnen bestellingen sneller worden verwerkt. Steve Easterbrook, verwacht een tijdswinst van drie tot vier seconden per bestelling, zegt hij in de Financial Times. Bovendien wordt het aantal contante transacties teruggedrongen. Dat kan volgens hem extra omzet opleveren omdat klanten met alleen ‘plastic geld’ nu wellicht de hamburgerketen ‘voorbij’ lopen.

In Nederland zijn overigens al twaalf restaurants met touchscreens (easy order systemen), liet McDonald’s weten aan nieuwssite Z24. Eind dit jaar zullen ze in dertig restaurants zijn te vinden.

Informatie verzamelen

Een bijkomend voordeel voor de keten is dat een berg aan informatie over de bestedingen van klanten wordt verzameld. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om sneller op trends in de bestellingen in te spelen.

Reageer op dit artikel