nieuws

Amsterdamse snackbars vroeger dicht

Fastfood

De sluitingstijd voor snackbars in de uitgaansgebieden rondom het Leidseplein en Rembrandtplein moet zo snel mogelijk worden teruggebracht van 6.00 uur naar 4.00 uur. Dat schrijft burgemeester Eberhard van der Laan, in een brief met zijn horecavisie, aan de gemeenteraad van Amsterdam.

Van der Laan maakt zich zorgen om de ongeregeldheden die zich voordoen bij snackbars als de kroegen en discotheken om 4.00 uur sluiten. Hij vindt daarom dat er een eind moet komen aan de pilot die een sluitingstijd van 6.00 uur voor snackbars en broodjeszaken mogelijk maakt.

De snackbars en broodjeszaken vormen tussen 4.00 uur en 6.00 uur ‘een soort magneet voor bezoekers die veel agressief gedrag tonen, lichtgeraakt zijn en veelal te veel drank op hebben’, citeert Het Parool uit de brief.

Reageer op dit artikel