nieuws

Niet te veel betalen voor payroll

Fastfood

Payroll-bureaus verdienen soms flink aan de onwetendheid van ondernemers. De tarieven verschillen enorm en daardoor wordt soms te veel betaald. Dat zegt Payrollbureau-vergelijken.nl in Arnhem in een persbericht.

Niet te veel betalen voor payroll

De vergelijkingssite meldt twintig Payroll-bureaus te hebben onderzocht en concludeert dat een kleine ondernemer, met vier medewerkers in dienst, op jaarbasis al snel meer dan € 50.428 per jaar kan besparen. Het bedrag van ruim €50.000 is het verschil tussen zelf verlonen (€159.840) en het tarief dat het duurste payrollbureau (€210.268) rekent. ‘Dat is bij zelf verlonen inclusief bedragen voor een arbodienst, vakantiegeld, administratie, verzuim en dergelijke, benadrukt Frank Krepel van Payrollbureau-vergelijken.nl dat het onderzoek door stagiairs heeft laten uitvoeren. Maar ook tussen offertes van payroll-bureaus zitten grote verschillen. De goedkoopste payroller rekent €176.040, Een verschil van €24.000 met de duurste.

Dat ondernemers ondanks hogere kosten toch vaak kiezen voor payroll is vanwege het gemak en de flexibiliteit. Bij een keuze voor payroll is het verstandig meerdere offertes aan te vragen en payroll-tarieven te vergelijken. Dat kan via de site van Krepel maar een ondernemer kan natuurlijk ook zelf verschillende bureaus laten offreren.

Reageer op dit artikel