nieuws

Protestactie voor behoud cafetaria

Fastfood

Buurtbewoners uit de Amsterdamse wijk De Pijp hebben geprotesteerd voor het behoud van cafetaria Mash. Het bedrijf van Debby Daems moet wijken voor een Italiaans restaurant.

Protestactie voor behoud cafetaria

Daems weigert te vertrekken en sloeg zelfs een financieel aanbod af want ze wil het bedrijf voortzetten dat ze 23 jaar geleden startte met haar twee jaar geleden overleden man,. De cafetaria moet echter van de rechter verdwijnen vanwege het ‘economisch belang’ van het bedrijf, waarvan Prins Bernhard jr. mede-eigenaar is, dat het restaurant wil starten. Daems gaat tegen de uitspraak in hoger beroep.

Buurtbewoners zijn het ook niet eens met de uitspraak en organiseerden afgelopen weekend een protestactie die veel mediabelangstelling trok, ondermeer van Shownieuws. ,,Dat is wel een steuntje in de rug’’, zegt Daems. Ook is in het wijkcentrum een handtekeningenactie gestart. ,,Zo’n vierhonderd mensen hebben al getekend’’, aldus Daems, wier advocaat denkt in hoger beroep een goede kans te maken.

Reageer op dit artikel