nieuws

Kaviaar uit de automatiek

Fastfood

In Moskou is sinds kort kaviaar uit de automatiek verkrijgbaar. Het bedrijf Jukra heeft een dertigtal vendingmachines met de in Rusland populaire delicatesse in de Russische hoofdstad neergezet.

Kaviaar uit de automatiek

De automaat, Ikramat (Ikra=kaviaar) genaamd, bevat vooral ‘rode kaviaar’ van zalmeitjes in verschillende portiegrootten en niet de peperdure Beluga-kaviaar. Het kleinste potje, met 100 gram, is verkrijgbaar voor 150 Roebel, omgerekend net geen 4 euro. Een verpakking van 320 gram kost 15 euro.

Volgens Jelena Sosonowa van Jukra loopt de verkoop geweldig. Maar de Russen die het Duitse persagentschap DPA bij de machines sprak waren niet onverdeeld positief. Een aantal zegt de viseitjes liever vers op de markt te kopen.

Reageer op dit artikel