nieuws

Chinese McDonald’s is jarig

Fastfood

McDonald’s opende twintig jaar geleden zijn eerste hamburgerrestaurant in China. De vier grootste vestigingen in Peking hebben ter ere van de viering een make-over gekregen. Binnen drie jaar moeten alle zaken in Peking dezelfde lichte uitstraling krijgen.

Chinese McDonald’s is jarig

Het motto van de metamorfose was ‘less is more’. De uitstraling is licht, warm, comfortabel en eenvoudig.

McDonald’s is sinds 1990 in China en elk jaar breidt het verder uit. Tegenwoordig zijn er ongeveer duizend fastfoodzaken, maar voor volgend jaar staan er al 200 nieuwe gepland. In 2013 wil de fastfoodketen de restaurants verdubbelen naar 2000 zaken.

De helft van de nieuwe zaken moet een McDrive worden. McDonald’s wil daarmee anticiperen op de groeiende mobiliteit van de Chinezen.

Reageer op dit artikel