nieuws

Fast Casual groeit met 30 procent in VS

Fastfood

De Amerikaanse markt van fast casual restaurants is sinds 2006 met bijna dertig procent gegroeid. Dat concludeert Mintel op grond van onderzoek. Dit jaar vertegenwoordigt fast casual een omzetwaarde van ongeveer 23 miljard dollar.

Fast Casual groeit met 30 procent in VS

Ondanks de hogere prijzen vergeleken met fastfoodrestaurants, heeft deze sector het volgens Mintel relatief goed gedaan in de recessie. In Europa zou Vapiano een goed voorbeeld zijn van een succesvolle fast casual formule.

Mintel verwacht dat dit segment nog verder groeit. Amerikaans consumentenonderzoek wees uit dat 26 procent van de ondervraagden in de laatste maand minimaal één keer naar een fast casual restaurant zijn geweest. Voor fastfood ligt dit cijfer op bijna 60 procent.

Fast casual vult het gat tussen fastfood en casual dining. Het gaat bij fast casual om concepten met snelle service aan tafel, doorgaans simpele gerechten. In sommige gevallen wordt er ook bier en wijn geschonken.

Reageer op dit artikel