nieuws

David Crouwel start kipketen Frango

Fastfood

David Crouwel lanceert een nieuwe kipformule. De voormalige zakenpartner van Herman den Blijker start Frango, een afhaal- annex bezorgzaak voor kwaliteitskip. De eerste zaak gaat volgende maand open in Delf. Over drie jaar wil Frango 25 zaken hebben, verspreid door het land.

David Crouwel start kipketen Frango

Crouwel runt de nieuwe kipketen met zijn zakenvrienden Nils Kramer en Markwin Maring. De eerste zaak van Frango komt aan de Mercuriusweg nabij de Technische Universiteit in Delft en gaat ergens volgende maand open.

Frango, Portugees voor kip, wil kwaliteitskippen gaan leveren om af te halen en te bezorgen. ‘Kwaliteit staat bij ons bovenaan. Ik durf de kwaliteitstest met Kentucky Fried Chicken aan. Een ander groot verschil is dat daar de kip wordt gefrituurd, bij Frango wordt de kip op houtskool gegrild’, aldus Crouwel in het Algemeen Dagblad.

Frango

Frango kiest voor de Loué-kip, een kipsoort afkomstig uit Frankrijk. Crouwel: ‘De Bresse is de Rolls Royce onder de kippen, de Loué de Mercedes’. De kip wordt geleverd door de Rotterdamse wildhandel Treuren.

Crouwel raakte geïnteresseerd ik kip na een bezoek aan Kip Gallery in Rotterdam. Hij zocht contact met de Portugese eigenaren van Kip Gallery om een keten te starten in ons land, maar kwam er zakelijk niet uit.

Sagres

Vervolgens koos Crouwel ervoor om zelf met enkele zakenvrienden een keten te starten. Frango mikt op 25 vestigingen in drie jaar. De gemiddelde omzet per filiaal wordt geschat op 400.000 euro. Een kipgerecht zal naar verwachting zo rond de tien euro gaan kosten.

Naast kip, die op smaak wordt gebracht met marinades, serveert Frango het Portugese bier Sagres en Portguese custardtaartjes. Volgens Crouwel zijn de taartjes ‘gevaarlijk lekker’.

Reageer op dit artikel