nieuws

Quick breidt halal-concept uit

Fastfood

Een omstreden proef met Franse fastfoodrestaurants van keten Quick die halal vlees serveren, bleek erg succesvol. Quick heeft daarom besloten het aantal hamburgerrestaurants waar uitsluitend halal wordt geserveerd, uit te breiden.

Quick breidt halal-concept uit

De opening in februari van de eerste exclusief halal-snackbar ontlokte een reeks boze reacties van conservatieve politici. De Belgische keten Quick zette echter door en maakte van acht vestigingen in Frankrijk halal-restaurants.

Daar komen er, wegens doorslaand succes, vanaf woensdag veertien bij, zo deelde de topman van Quick, Jacques-Edouard Charret, mee. De meeste komen in en rond Parijs.

Klanten die daar per sé geen halal vlees willen eten, kunnen dat toch bestellen. Het wordt dan van elders aangevoerd en ter plekke opgewarmd, aldus Charret. Halal vlees is vlees dat volgens islamitische voorschriften rein is.

Reageer op dit artikel