nieuws

Fastfood maakt ongeduldig

Fastfood

Mensen die regelmatig fastfood nuttigen, zijn ongeduldiger dan hun leeftijdsgenoten die dat niet doen. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek.

Fastfood maakt ongeduldig

Tijdens het onderzoek werd gedurende enkele milliseconden het logo van een fastfoodketen getoond. De afbeelding werd zo snel getoond, dat de proefpersonen zelfs niet doorhadden het teken te hebben gezien.

Degenen die het logo gezien hadden, begonnen plots echter sneller te lezen Ze kozen ook meer voor snellere oplossingen omdat ze zich meer gehaast voelden.

‘Fastfood staat garant voor een snelle cultuur. Je eten is snel klaar en even snel opgegeten. Die haast heeft echter een grote impact op mensen waardoor ze zich ook opgejaagd voelen wanneer ze nog maar denken aan junkfood’, luidt de conclusie van de onderzoekers.

Reageer op dit artikel