nieuws

Halal snack valt slecht bij Franse politici

Fastfood

Franse politici zijn niet allemaal even blij met het halal-menu dat de Frans-Belgse fastfoodketen Quick aanbiedt. De vicevoorzitster van het radicaal rechtse Front National klaagde over een ‘opgelegde Islamisering

Halal snack valt slecht bij Franse politici

Een andere felle tegenstander is burgemeester René Vandierendonck van de stad Roubaix. Vorige week berichtte MissetHoreca.nl dat de fastfoodketen een experiment is gestart in die stad, en dat de fastfoodketen daar alleen nog maar halal-snacks verkoopt.

Burgemeester Vandierendonck wil naar de rechter stappen omdat Quick de niet-islamieten in zijn stad zou discrimineren met het experiment. Vandierendonck is niet tegen halal-snacks maar vindt dat er een keuze moet komen.

FN-vicevoorzitster Marine Le Pen vindt dat de Franse overheid ook een kwalijke rol speelt. De staat heeft via een staatsbank een belang in Quick. Quick benadrukt dat het om een experiment gaat en dat er nog niets is vastgelegd over de halal-restaurants.

Reageer op dit artikel