nieuws

Fastfood boekt omzetplus van 1,3 procent

Fastfood

De fastfoodsector heeft in 2009 – als enige sector binnen de totale horeca – de omzet weten vast te houden. De omzetplus bedroeg 1,3 procent. Deze omzetgroei is echter wel geheel toe te schrijven aan de gestegen prijzen van 2,2 procent. Het omzetvolume daalde namelijk met 0,9 procent.

Fastfood boekt omzetplus van 1,3 procent

Deze cijfers heeft het CBS bekend gemaakt. Het zijn vergelijkingen met het voorgaande jaar – 2008. Het omzetvolume daalde in dat jaar nog met 2,9 procent. Prijzen stegen in 2008 3,4 procent wat resulteerde in een omzetplus van een minimale 0,4 procent.

Horeca

De horeca in totaal zag de omzet teruglopen met 5,3 procent, het omzetvolume daalde zelfs met 7,4 procent. In de zeventien jaar het deze cijfers worden bijgehouden is een dergelijke volumedaling nog nooit voorgekomen. De prijzen stegen gemiddeld met 2,2 procent.

Vierde kwartaal fastfood

Het vierde kwartaal van 2009 was voor de fastfoodsector minder rooskleurig dan 2009 totaal. De omzet steeg nog met 0,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar het omzetvolume nam met 1,6 procent af. Dit werd goedgemaakt door een prijsstijging van 2,4 procent.

Reageer op dit artikel