nieuws

Weer minder formulebedrijven in Cafetaria Top 100

Fastfood

Het aandeel van cafetariaformules in de Cafetaria Top 100 is licht gedaald. Dit jaar telt de ranglijst 54 bedrijven die zijn aangesloten bij een formule. Vorig jaar waren dat er nog 56.

Weer minder formulebedrijven in Cafetaria Top 100

Drie jaar geleden stond de teller nog op maar liefst 65 formulebedrijven. Van de ongeveer 5000 cafetaria’s in Nederland is ongeveer 20 procent gebonden aan een formule of folderconcept. Het aandeel van deze bedrijven in de Cafetaria Top 100 is hoger maar daalt ook dit jaar weer.

Een mogelijke verklaring voor deze afzwakking is dat individuele ondernemers, net als formules, innovaties eerder ‘zien’ en doorvoeren. Dit concluderen de samenstellers van de lijst na bestudering van de juryrapporten.

De uiteindelijke ranglijst, de nummer 1, 2 en 3, en de award-winnaars worden bekend gemaakt op het Top 100-event, dat plaats heeft op 19 oktober in Locomotion in Zoetermeer.

In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft het feest nu ’s avonds plaats en begint om 19:30 uur. De bekende dj’s Wipneus en Pim zullen het feest afsluiten met een optreden.

Reageer op dit artikel