nieuws

Eerste BBL-diploma’s voor medewerkers HMSHost

Fastfood

Vierentwintig medewerkers van HMSHost op Schiphol hebben de eerste officiële Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) Horeca fastfood diploma overhandigd gekregen.

Eerste BBL-diploma’s voor medewerkers HMSHost

Het gaat om een incompany opleidingstraject voor horecamedewerkers, tot stand gekomen door samenwerking tussen het MBO College voor Dinestverlening & Gastvrijheid van het ROC van Twente, HMSHost en trainingsbureaus Endurance en Itasc.

Door deze samenwerking gaat het om een landelijk erkend diploma en daarmee volgens HMSHost uniek voor de horeca.

‘Onze medewerkers vergroten op deze manier hun interne carrièremogelijkheden en hebben daarnaast ook betere kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast binden wij hierdoor goede potentiële managers aan ons bedrijf’, zegt Jan Willem Hilbron, general manager van HMSHost.

Hans Smeets, directeur van het ROC van Twente zegt veel waarde hechten aan een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Smeets: ‘Dit traject is een voorbeeld van de vele trajecten die het ROC thans samen met het bedrijfsleven vorm geeft. Hier is dus sprake van marktgericht en studentgevraagd opleiden’.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels