nieuws

McDonald’s grootste horecabedrijf van Nederland

Fastfood

McDonald’s is het grootste horecabedrijf van Nederland. De fastfoodgigant lost Van der Valk af, die gezakt is naar de tweede plaats in de Misset Horeca Top-100, de ranglijst van grootste horecabedrijven en –merken in ons land.

McDonald’s grootste horecabedrijf van Nederland

De omzet van McDonald’s steeg afgelopen jaar naar 529 miljoen euro. Het jaar daarvoor was dat nog 497 miljoen euro. Een stijging van 6 procent.

De omzetontwikkeling van de fastfoodreus is de laatste jaren continue gestegen. Het omzetrijtje sinds 2002: 424 miljoen euro, 432 miljoen euro, 445 miljoen euro, 462 miljoen euro, 474 miljoen euro, 497 miljoen euro, en vorig jaar dus 525 miljoen euro.

Het aantal vestigingen van McDonald’s bedroeg eind vorig jaar 218. Het jaar ervoor waren dat er 220. De gemiddelde omzet van een vestiging van McDonald’s kwam vorig jaar uit op 2,4 miljoen euro. Het jaar daarvoor was dat 2,3 miljoen euro.

» Bestel hier de Misset Horeca Top-100

Meer nieuws uit de Misset Horeca Top-100:

Reageer op dit artikel