nieuws

Zwanenberg sluit snackfabriek Boekel

Fastfood

Snackproducent Zwanenberg gaat zijn vestiging in Boekel sluiten. De productie van snacks wordt verplaatst naar twee fabrieken Engeland. De banen van 106 mensen staan op het spel.

Zwanenberg sluit snackfabriek Boekel

Volgens de directie van Zwanenberg Food is de scherpe daling van de koers van het Britse pond de oorzaak. ‘De marktomstandigheden zijn aanzienlijk verslechterd’, zegt CEO Ronald Lotgerink.

‘Door de sterke daling van het Britse pond kunnen wij daar niet meer tegen concurrerende prijzen leveren’, zegt Lotgerink. ‘Overigens is het vanuit kosten- en logistiek oogpunt sowieso veel logischer deze producten te maken waar zij worden geconsumeerd, namelijk in Engeland. Wij hebben daar twee eigen fabrieken, in Minsterley en Corby.’

Zwanenberg, dat vorig jaar 350 miljoen euro omzette, wil eind dit jaar beginnen met de verplaatsing. De fabriek in Boekel zal vervolgens in het eerste kwartaal van 2010 worden gesloten. De Ondernemingsraad zal naar verwachting over enkele weken advies uitbrengen.

De Zwanenberg-productievestiging in Boekel produceert snacks (zoals saté in grootverpakking, zuurstofarme verpakking, snacks onder de merknaam Taste Original en onder private label), voor de Britse markt.

Reageer op dit artikel