nieuws

Amerikaan schrikt van calorieën tellen

Fastfood

90 procent van de New Yorkers schrikt zich rot als ze calorieën gaan tellen in restaurants. De New Yorkers verbazen zich over de hoogte van het aantal calorieën dat ze innemen. Dat blijkt uit een studie van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Technomic.

Amerikaan schrikt van calorieën tellen

Steeds meer restaurants vermelden het aantal calorieën op de menukaart en op de borden boven de counter. 82 procent van de ondervraagden zegt dat het vermelden van de caloriehoeveelheid, invloed heeft op de bestelling. 60 procent zegt dat het invloed heeft op waar ze gaan eten.

Volgens de onderzoekers is er onder consumenten veel steun voor het vermelden van de hoeveelheden zout en vet. De consumenten zeggen dat ze van restaurants een actievere rol verwachten als het om gezondheidsissues gaat, en willen dat de overheid regulerend optreedt.

Reageer op dit artikel