nieuws

Ketchupgigant Heinz boekt hogere winst

Fastfood

De Amerikaanse ketchupfabrikant Heinz heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dankzij nieuwe producten en sterke verkopen in het buitenland steeg de nettowinst met 12 procent tot 229 miljoen dollar.

Ketchupgigant Heinz boekt hogere winst

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. De grootste ketchupproducent ter wereld zag de omzet in de periode van mei tot en met juli met 15 procent toenemen tot 2,6 miljard dollar. De resultaten zijn beter dan analisten hadden verwacht.

Het voedselconcern, dat onder meer ook de dieetmaaltijden van Weight Watchers produceert, wist de stijgende kosten voor grondstoffen in het afgelopen kwartaal te compenseren met prijsverhogingen. Daarnaast profiteerde het van de lage koers van de dollar, waardoor de omzet buiten de Amerikaanse markt sterk toenam.

Reageer op dit artikel